BLÖT dag

Jag, mamma, Hanna & Lisa red ut i ÖS regnet idag.
Asså det ÖS regna...ja va pisse blöt nä vi kom hem.
Tog Stella med mig......hon va pigg & njöt av våran ridtur.
Thonnisen stod o gotta sig i hagen......med täcke o massa gräs.
Våra ponnysar har jue fina små hus i hagen som dom kan gå in i om det regnar eller e stark sol ute.
Jättesöta...men gräs på taken.
Våra ponnys har det verkligen DRÖM bra asså.
Står i stooora fölboxar o står på en stooor lugn fin gård med massa snälla ponny kompisar.
Rids endast i paddocken om dom ska tränas...annars rids dom ut på lååånga skogsturer.

PONNY liv ska det va va??







HUR STÅR DIN PONNY / HÄST???

/ NELLIE

Kommentarer
Postat av: Sofia

Sv; Jaha, hoppas du kommer med då ;)

2011-05-15 @ 19:58:18
URL: http://zips.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hur gammal är du? :P

2011-05-15 @ 19:58:34
URL: http://zips.blogg.se/
Postat av: olivia

står du inte hos linn olsson ? :P

2011-05-15 @ 20:01:23
URL: http://oliviachronwalll.blogg.se/
Postat av: Sabbi

Finaste filmerna jag sett:)

Min ponny står i världens finaste stall kanske inte så stora hargar men en paddock mangesh och bästa skogan som han är utte i minst 4 gånger i veckan.

2011-05-15 @ 20:05:21
Postat av: Anonym

Jätte fint! Är det din familjs gård eller står ni uppstallade? Mitt ljud på datan funkar inte så jag vet inte om du säger det där ;)

2011-05-15 @ 20:08:11
Postat av: Anna

På ett underbart ställe med enorma hagar, kompisar stora boxar. Lungt och skönt me ridhus å paddock å skog å strand.XD<3

2011-05-15 @ 20:12:50
URL: http://annasponnyblogg.blogg.se/
Postat av: Hannah

sv: Haha,jag med ;)



Vi har ett ganska litet stall,med 6 boxar varav en har gjorts om till sadelkammare och till akutfall av boxanvändning.

Vi har ganska stort stall,men med tanke på att det är väldigt mörkt innuti känns det litet.Vi har ingen stor stallgång men man ryms där iallafall.

Vi har också en annan sadelkammare,men jag har lite svårt att hålla i ordnings saker och ting både i stallet och sadelkammaren så det är lite överfullt där just nu.



Vi har 3 sommarhagar på gården,och 3 vinterhagar (2 av vinterhagarna används också som sommarhagar och en av dom brukar vi använda att rida till...men vi vill inte lägga sand där,kommer till orsaken längre ner.Men det går bra att rida i gräset)

Vi har också 5 beteshagar en bit härifrån varav 4 används,där har vi också små hus som dom kan gå in i.Där vid e beteshagarna finns också en liten manege som vi använde till ridskola förr men vi har inte det längre.



Vi har haft STORA FINA beteshagar här nedanför vårt hus + en stor paddock.

Precis då vi hade fyllt på med ny fin sand kom någon på att dom skulle bygga hus där.Vips var vi av med alla pengar och all tid vi lagt ner på det.

Beteshagarna var verkligen STORA och sträckte sig över stora områden och var verkligen heeelt underbara.Men vi fick inte köpa bara för att ha hästar där,och vi tänkte inte på att någon skulle bygga hus där..Så det kändest jävligt bra att bli av med kan ja säga.not.

Vi hade planerat att bygga ett större stall där också,och laga en bättre paddock.



Men nu då,har vi ganska lite mark runt gården,och dom 3 sommarhagarna/2 vinterhagar är inte på vår mark heller men där kommer INGEN bygga då det är väldigt..ehm..ojämnt.



Vi har tänkt köpte en mark bakom vår gård också och bygga en fälttävlansbana..vi bjöd ÖVER 90.000 på den lilla slätten,ville nån sälja?Neeeej.

Folk är allt ego :D



Blev ganska långt nu meeen..

2011-05-15 @ 20:13:19
URL: http://klequi.blogg.se/
Postat av: Julia

vad heter låten på sista filmen om stallet?

tacksam för svar! :) http://rsjulia.blogg.se

2011-05-15 @ 20:23:12
URL: http://rsjulia.blogg.se/
Postat av: Ebba

så sjukt fint!

ponnysarna måste liva drömmen där på gården ;)

Tar det långt tid att åka till stallet? kan man typ cykla? :D



Kramisar<3

2011-05-15 @ 20:45:55
URL: http://ebbalye.blogg.se/
Postat av: Stinaaa

mina hästar står i ett rättså nybyggt stall, byggdes 2005 så det är rent och snyggt, 6 boxar, fikarum/sadelkammare med golvvärme & kök.



vi har uppdelat sommar och vinterhagar, våran sommarhage är hur stor som helst, alltså du kan nog inte tänka dig när jag säger riktigt stor, för den är ENORM, utan att överdriva, det är någon utav de största hagarna jag sett, i vilket fall som helst så är den uppdelad i 4 delar. halva hagen är skog, andra halvan är bete, där finns det ingen lösdrift.



våran vinterhage är också enorm RIKTIGT stor, man han spärra av den på mitten om man vill ifall vissa hästar inte funkar tillsammans osv, men det funkar med dom just nu så dom har hela allt ihop. där finns det en lösdrift.



vi behöver bara gå över en väg så finns det ridhus och paddock, de som äger paddock och ridhus är också ruskigt bra tränare som de allra flesta känner till.



så vi har det riktigt bra här, alla hästar trivs och har stora ytor att vara på, :)

2011-05-15 @ 20:46:36
URL: http://stinalarsson.devote.se
Postat av: M A L I N - (foto-mode-vardag)

Min medryttarhäst står i ett stort, ljust & supermysigt stall! Hästarna mår toppen & hagarna är stora med friskt & härligt gräs. Sen är ridvägarna mer än bäst!!!!!



2011-05-15 @ 20:53:34
URL: http://malinnfoto.blogg.se/
Postat av: amanda h

Dina ponnys kan då inte få det bättre..DEÖMSTÄLLET.



Min häst står uppe på våran klubb... alltså privatstall uppe på våran anläggnign i sotenäs där du tävlat å så.. Han har en rymlig box.. lite mindre en den som är med på filmen...alltså ganska stor..

Dom har ett fönster så det kommer in ljus och som man kan öppna om det är varmt och så...

Där finns det också 2 stora dörrar på varje sida av stallet så det kommer in mkt soljus och luft.. Som man kan stänga när det är kallt..



Vi rider också ut varje dag.. Om det inte regnar allt för mkt... Då håller vi oss i paddocken.. för lite tål vi ju allt ;-) om det inte är jätte blött och storm. då är vi inne i riduset.. som är stort och som vi vattnar för att det inte ska damma..

Vi har några skogsvägar.. och så har vi en skogstur med en brant galoppbacke.. där kan man antingen galoppera elr skritta.. man bygger as bra muskler.. i den..

sen är det lite stigar.. och så.. :)



Vi har en sand hage med grus i som dom går på vintern i :) sen står dom i dom stoora rymliga sommarhagarna med mkt grääs :) där finns det också en bit skog i varje hage där ma kan gå in om det regnar elr är mkt sol ute :D



ja så är det :)



kram sovgott vackraste <33

2011-05-15 @ 21:45:43
URL: http://amandaocoursehenriksson.blogg.se/
Postat av: Anonym...

ja , mina 5 ponnys/hästar står På fagersta ryttarklubb Där vi har hyrt en litet stall som är nybyckt på 6 bocksar och har en stor äng och lite skog som hage tillsammans...

2011-05-15 @ 22:41:47
Postat av: jonna

Han är inte min men min favvoponny (på ridskolan) står i spilta och en (rätt så) liten hage med hans bästis .. om han va min skulle det ändras på FORT!

2011-05-16 @ 17:16:55
URL: http://livetisadeln.blogg.se/
Postat av: i i d z. [FOTO]

min häst står på Långasjönstallet här i karlshamn, det är ingen ridskola elr så, det finns 4 hagar, en jättestor som vi ska göra om till 2 hagar, två jättestora lösdrifter och en stor gräshage. Min häst är nt så aktiv så han behöver ingen stor hage (; Vi har tre stall, ett utestall med 5 boxar, ett litet stall med 5 boxar (egentligen 4, den andra boxen är bara i nödfall, vi har och där en uppställningsplats, sadelkammare, spolningsspilta, toalett, tvättrum och kontoret o kök och så. Sen har vi ett stort stall som ni lånas av Emma Odervall (känd hoppryttare, har varit med i VM (y) där finns det 8 boxar m.m.

Min häst zaki trivs bäst där och det märker man verkligen, han är alltid glad (: och jag tkr zaki hare jättebra! :DD

2011-05-17 @ 16:57:30
URL: http://prinsesc.blogg.se/
Postat av: Fridaa

vet du hur det går för gevalia och tjejen? :D <3

2011-05-17 @ 17:09:45
URL: http://fridawoxen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0