Här kommer Elvira & hon gör det med stiiiiiil !!!!!!!!

Hej alla Nellies läsare! Jag har nu fått den stora äran att få gästblogga och jag vill börja med att tacka för alla roliga frågor ni ställt, svaren får ni längst ner i inlägget. Först kommer en kort beskrivning av mig själv för er som inte vet vem jag är.
 
Jag heter Elvira Henningsson och är 17 år, går alltså andra året på gymnasiet där jag går stylist utbildningen på Plusgymnasiet. Mitt stora intresse i livet är hästar och att hoppa och tävla. Jag har 3 egna ponnyer, varav två stycken jag tävlar. Den andra är min gamla B-ponny som vi inte kunnat med att sälja, utan han är utlånad till en tjej som faktiskt även hon heter Elvira.
Dem två hästarna jag tävlar är en C respektive D ponny, Thomsy och Toxica heter dem.
Toxica är bara 6 år och vi har faktiskt fött upp henne själva och jag har ridit in och gjort allt själv med henne vilket är extra kul eftersom hon ser ut att kunna bli väldigt bra. Vi har tillsammans tävlat upp till LA+5 och planerar att debuter Msv B innan året är slut. Men först på listan är att delta i SM för 6 åriga ponnyer som är redan nästa helg. Det blir vår hittills största tävling och antagligen även den största vi gör tillsammans eftersom hon ska säljas vid årsskiftet då jag ska över på stor häst eftersom jag vill rida ett år som junior. Kommer bli otroligt svårt att skiljas från min lilla bebis som jag fått följa i utvecklingen så länge och kämpat med i både med och motvind, hon har inte vart enkel precis och det har vart blod svett och tårar för att ta oss dit vi är idag.
Men allt slit har gett resultat och det ska bli roligt att följa henne även om det inte är jag som sitter på ryggen. För oavsett vem som rider är jag säker på att hon kommer bli en riktigt stjärna.
Thomsy är 16 år och redigt rutinerad när det gäller tävling. Jag köpte honom i november 2007, men fick hem honom redan i mars samma år. Tanken var dock bara att jag skulle rida honom till försäljning, men jag insåg snabbt att jag aldrig skulle kunna släppa iväg denna ponnyn till någon annan och jag har aldrig ångrat mig en sekund. En härligare ponny med sån otrolig personlighet och hopp får man leta länge efter!
Med Thomsy har jag gjort allt man kan göra i Sverige, Vi har vinster upp till Msv A, ridit SM, Baltic Cup, Ponny derbyt, RPC osv osv. Även hans två tidigare ryttare, systrarna Isaksson har fått lika mycket glädje med honom. Det var faktiskt Isakssons som födde upp min lilla grisponny, så han har bara bott på två olika ställen i hela sitt liv. Men nu ska han precis som Toxica säljas men jag har lovat mig själv att hans sista hem ska få bli hos mig.
Så där, Nu har ni fått ett litet hum om vem jag är och om ni är sugna på att fortsätta följa mig och mina hästar kan ni läsa min blogg jag har tillsammans med en vän till mig.
Http://elviraochklara.blogg.se




Här kommer svaren på era frågor!



Hej Elvira!! Vilken kul gästbloggare!!
1.Har du fått sålt Thomsy??
2.Ska du ha storhäst snart??
3.Vad tycker du om Nellies sätt att rida för att va 10 år??
4.Vilken klubb tävlar du för??
* läser din & klaras blogg nu efter att ja hittat den*
/ Sanna

1.Nej, Thomsy är inte såld ännu, vi har legat lite lågt med försäljningen. Anledningen till att han och Toxan ska säljas är ju för att jag ska gå över på häst, vilket jag ändå inte kommer hinna komma ingång ordentligt med i år. och eftersom jag ska rida ett SM på Toxan kan lika gärna Thomsan få följa med på ett SM till. Men efter SM kommer båda ponnyerna bli till salu på riktigt.
2.Ja, nästa år blir det stor häst.
3.Väldigt bra :) Nellie är ju otroligt mogen för att vara 10 år, inte bara i ridningen. Framför allt är jag imponerad över hur målmedveten hon är.
4.Uddevalla ryttarförening


WTF är det med att ALLA rid brudar e snygga??
De ä ju så.....
E du singel??
/ Timmy


Haha, jadu? Bra fråga. Japp jag är singel

 

Hej Elvira!! Hoppas att allt är bra!!
Läste din gamla blogg!!
1. Vad heter din bästa vän?
2. Är thomsy den ponnyn med mest talang??
3. Finns det nån ryttare som du tycker rider riktigt bra??
4. Din favorit blogg?? ( nämn 3 )
5. Vart bor du ???
6. Tycker du är en förebild mot många ridtjejer. Har du ngn förebild?
Mvh Evelina Z

 

1. Isabella och Klara

2. Om du menar av mina två så tror jag att dem båda har ungefär lika mycket talang, bara att Toxica är yngre och därför inte har hunnit visa sin talang till fullo ännu.

3. Det finns många ryttare som jag tycker rider riktigt bra och jag har svårt att välja ut bara en faktiskt. Men jag får nog ändå säga Isabelle Karlsson. Hon är alltid så himla fokuserad och har alltid en plan innan hon går in på banan.

4. Min och klaras haha (A) Nej men, jag vet inte det är jättesvårt! Det finns så många bra.

5. Jag bor i Uddevalla

6. Jag är nog inte ensam om att ha Rolf Göran Bengtsson som förebild

1.Hur hästar har du?
2.Vilken/vilka katigorier är dom då?
3.Hur högt tävlar du?
Kommmer kanske flera sen ;)



1. antar att du menar hur många? I så fall, jag har 3 :)

2. B, C och D ;)

3. Upp till Msv A och SM


Hej på dig du!!
Nämn 2 st fina ponnysar i olika kategorier du gillar.
b ponnys
c ponnys
d ponnys




Svårt att bara välja 2 av varje, det finns ju så otroligt många! Finns många fler som jag tycker är lika fina som dem jag skriver.
Nu bortser jag från mina egna också ;)
B-ponny
Master Mind
Flying Dragon
C-ponny
Ballys Grey Boy
Little Finnigan
D-ponny
Wild at heart
Arkan



Beskriv med dina egna ord hur en BRA ponny ska vara. Fördelar & nackdelar med heta & lata ponnysar??
En bra ponny ska vara positiv med god inställning, alltid vilja göra sitt bästa och gilla att arbeta. En bra galopp underlättar det mesta också.
Heta ponnyer
Fördelar- oftast lätta att hitta avstånd på eftersom dem så gott som alltid är framme vid bettet. Bortsett från dem som tar ett oärligt stöd.
Nackdelar- Att dem lätt blir övertaggade och kan va svåra att hitta en jämn rytm på.
Lata ponnyer
Fördelar- Jag har svårt att hitta några direkta fördelar med en lat ponny faktiskt ;)
Nackdelar- Hahah nu kan jag inte komma på några nackdelar heller. Jag är helt enkelt för ovan med lata hästar.


1.Vad har du haft för ponnysar?
2.Varför fonns det så många " stanna" ponnysar



1. En hel drös! Både egna och andras, har tävlat totalt 25 hästar och ponnyer åt andra men om vi ska fokusera på vad jag har för ponnyer hemma hos mig så blir det 6 stycken som jag ägt och sen 5 stycken utöver det som jag haft på tillridning/försäljning.
2. Svår fråga och jag har absolut ingen aning. Men kanske är det för att många har för bråttom i klasserna och går snabbare upp än vad man själv och/eller ponnyn klarar. Att man överskattar sin och ponnyns förmåga helt enkelt.


Hejsan! :)

1.Vad är det högsta du har tävlat??
2.Om du fick välja ut 2 ponnysar i varje kategori (inte dina egna) som är de finaste?
3.Hur känner du Nellie?
4.Vad heter dina ponnysar??


1. Det högsta höjden jag har tävlat är 130, dvs Msv A med D-ponny. Men jag har ridit en 125 klass på Thomsy vilket ju är Msv A+5 för honom eftersom han är C-ponny.
2. Läs några kommentarer upp.
3. Genom hästarna och tävling
4. Indiana Jones, Queen´s Toxica och Thomsy.

Hej en tjej här på 12 vårar :)
1.Undrar hur man kommer uppåt i klasserna inom ridsporten?
2.Hur kan ja träna min ponny på att galoppera på längre o snabbare steg?
3.hur skulle du reagera om någon "hästköpare" kom fram till dej och säger att han ger 600 000 kr för din/dina ponnysar/ponny ?
4.Vad tkr du om min blogg? :)
kram oline <3



1.träna mycket, inte ha för bråttom, ha en ponny med kapacitet för högre höjder och föräldrar som stöttar och är villiga att åka ut på mycket tävlingar så att man får rutin.
2. Rida ut på vägar där du kan galoppera långa sträckor. Oftast har ponnyerna automatiskt större galopp utomhus eftersom det inbjuder till en friare galopp. Till slut kommer din ponny bli stark i den galoppen och kunna galoppera med dem stegen även på ridbanan. Annars kan galoppbommar med lite längre avstånd än normalt emellan vara något att prova.
3.Hahaha, jag har faktiskt ingen aning.
4. Väldigt varierade inlägg, söt ponny och söt tjet ;) Har aldrig sett din blogg innan kollade bara in lite snabbt nu men det var intrycken jag fick :)

 

Elvira.
Nu ska vi se va vi ska fråga?!
Jo, vilken var den absolut svåraste klassen du hoppat?? & med vilken häst??
Kan ju ex vart nån final eller nåt?
Har du misslyckats med nåt inom ridningen??
Keep it up girl
/ Linda H



Oj, vad svårt att välja ut en klass sådär. Jag har ju hoppat så himla många! Men det är någon med Thomsy i alla fall, kanske derby finalen 2009, eller baltic cup finalen samma år. Alla SM banor har också vart väldigt svåra. Vet inte vad jag ska välja haha.
Om jag har misslyckats med något...Det har jag säkert, det beror lite på vad du menar med misslyckats? Jag har ju fortfarande tid på mig att uppnå sånt jag ännu inte gjort.

. Är du & Bella bästisar??
Tycker du verkar ödmjukare än henne....



Yes det är vi.
Okej, det är ju bra i så fall :) Försöker vara ödmjuk, man kommer längst på det.

Hej Elvira!
Har du börjat leta storhäst än, eller har du nån som du tycker om.
Söker du stor el liten häst??



Nej det har jag inte gjort, det blir när ponnyerna är sålda ;)
En lagom 165-170 cm i mkh är lagom.


Shullulu Elvira, Ida här dårååå!!
Tycker du e GRYM på de du gör awså <33
Men vad tycker du om ponnymorsor.
Bra eller dåligt??
Har du råkat ut för nån elak ponnymorsa eller???
Hahahaah

Kram


Haha rolig fråga ;) Det finns både bra och dåliga ponnymammor får man nog ändå säga. Men alla mammor är otroliga som ställer upp så mycket för sina barn som ponnymammor gör, men många gånger undrar jag om det är är för barnen eller sin egen skull haha. Ibland känns det som föräldrarna vill mer än barnen och pressar sina barn för mycket. Annars tycker jag dem flesta ponnymammor är jättetrevliga.
Nej jag har aldrig råkat ut för någon elak ponnymamma, jag har sett flera men det är aldrig någon som varit elak mot mig.

så jävla duktig är hon och ja vad ska man säga? thomsy hoppar mer än underbart!!

 

Tack så mycket :D Ja han gör det!

 

hur mke köpte ni thomsy för och vad hade han gått innan ? :) du är GRYM!!

Skriver inte ut summor på bloggar eller Internet överhuvudtaget ( såvida jag inte ska sälja något). Men han hade gjort allt även innan han kom till mig. Han har gått Msv A och SM med alla sina ryttare. Han är grym!

/ Elvira

Kommentarer
Postat av: julia

Sv: japp d ska jag ha!:D

hoppas du åxå får d kul resten av höstlovet!:)

när jag e borta, glöm inte, jag kommer kolla din blogg varje dag, på mobilen!;-)<3

2010-11-02 @ 22:09:41
URL: http://onceagaiiin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0